Основні проблеми в Криму носять екологічний характер — експерт

 

В Криму на сьогоднішній день найболючішим питанням є вирішення екологічних проблем.

 

Про це повідомив заступник голови ради міністрів Автономної Республіки Крим Георгій Псарьов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він також окреслив коло екологічних проблем на півострові. Це утилізація відходів, модернізація системи очищення питної води і каналізації, зменшення викидів у повітря і збереження чистоти повітря шляхом використання біопалива, а також розширення природоохоронного фонду і збільшення берегової пляжної зони.

 

За словами Г. Псарьова, вирішення цих нагальних проблем є невід’ємним від перспектив розвитку туристичної галузі Криму. “Це дозволить нам не лише збільшити кількість вітчизняних туристів, а й конкурувати з іншими курортно-рекреаційними зонами

Причорномор’я ( Росії, Грузії, Румунії, Болгарії, Туреччині)”, — сказав представник уряду Криму.

 

Крім того, чиновник зауважив, що уряд постійно працює над стабілізацією цін на продукти харчування, які також впливають на цінову політику відпочинку в курортних регіонах.

 

Серед інших проблем, які потребують вирішення до наступного курортного сезону, заступник голови ради міністрів Криму назвав збільшення кількості безплатних пляжів. Він також повідомив, що цього року в Криму було відкрито 14 муніципальних пляжів для безплатного користування відпочиваючих.

 

За його словами, за 19 років пляжі Криму скоротилися на 30%. “Щороку берегова лінія зменшується внаслідок розмиття пляжу морськими хвилями і на її відновлення потрібні чималі кошти. Необхідно створювати нові загороджуючі системи у воді замість тих, що були зведені ще за радянських часів”, — наголосив Г. Псарьов, оцінивши приблизну вартість робіт на одній ділянці пляжу у 700 тис. гривень.

 

Читайте также по теме