Ольга Черненко
11:53 19/02/2011

Особисте голосування депутатів може бути скасоване після парламентських виборів — Макеєнко

Особисте голосування депутатів може бути скасоване після парламентських виборів у 2012 році.

Таку думку висловив народний депутат від Партії регіонів, глава регламентного комітету Володимир Макеєнко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA .

“Сьогодні мою ініціативу про те, щоб відмінити особисте голосування парламентаріїв, критикують. Але якщо подивитися правді в очі, то цей варіант влаштовує всі фракції без виключення, — наголосив він.

За словами депутата, в сесійній залі ніколи немає 450 депутатів. “Навіть, в перший день роботи Верховної Ради стільки депутатів туди не приходить. То кого ми дуримо? Самі себе. Тим більше, в житті трапляються різні форс-мажорні ситуації, коли депутати дійсно не можуть фізично бути в залі. Чи то по стану здоров'я, чи то на виїзді, на зустрічі з виборцями”, — зазначив він.

Депутат додав, що в його фракції абсолютно нормально сприйняли цю ініціативу. “Думаю, реально реалізувати це рішення ми зможемо після парламентських виборів 2012 року. Зараз ми над цим дискутуємо”, — додав він.

Нагадаємо, глава комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради, “регіонал” Володимир Макеєнко запропонував поміняти Конституцію, щоб скасувати особисте голосування в парламенті.

Читайте также по теме