ГолосUA
13:25 10/12/2009

Особистістю року стало тріо політиків

За версією журналу «Кореспондент» особистостями 2009 року стали Анатолій Гриценко, Сергій Тігіпко та Арсеній Яценюк.

Про це повідомив головний редактор журналу Віталій Сич сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.  

«Ми визначили одразу трьох людей на перше місце і ми просимо не сприймати цей вибір у прямому сенсі, адже ми не беремося оцінювати їхній професіоналізм, мораль та політичні цілі і тим більше не намагаємося змусити когось голосувати за них», — сказав він.

В. Сич пояснив, що цього року журнал обирав людей, зважаючи на їхній вплив на інформаційні потоки в країні. «Це тріо треба сприймати як деякий збірний образ, який віддзеркалює настрої українців, їхні сподівання та прагнення дізнатися про події в Україні», — наголосив він.

Головний редактор підкреслив, що такий вибір також свідчить про те, що українці втомилися від нинішніх політичних лідерів і прагнуть нових облич та змін. «Саме тому «Кореспондент» і назвав трьох молодих політиків, які найбільше асоціюються зі змінами і саме тому рейтинг цих трьох перевищив показники Тимошенко, Ющенка і Януковича», — сказав він.

За словами головного редактора, на цю номінацію також претендували Ю. Тимошенко за причетність до найважливіших новин року, Р. Ахметов за будівництво стадіону у Донецьку, В. Пінчук за культурний розвиток нації.

Крім номінації «Особистість року», журнал визначив ще вісім номінацій для тих, хто найбільше впливав на життя країни, і десять для тих, хто найбільше впливав на світові події. Серед українських номінацій є «Інвестор року», «Євроінтегратор року» та «Мучениця року», які дісталися трьом вище вказаним особам. Номінацію «Дракула року» отримав В. Лозинський, «Союзників року» отримали патріарх Філарет та митрополит Володимир, «Заспокоювачем року» назвали лікаря-педіатра Євгена Комаровського, «Спонсором року» назвали місію МВФ в Україні та її главу Джейлу Пазарбазіоглу, номінація «Чистильник року» отримав Г. Москаль.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме