ГолосUA
18:41 24/03/2010

Остаточний вердикт нинішній коаліції винесе КС — Вінський

Про легітимність нинішньої коаліції в парламенті можна буде говорити тільки після відповідного рішення Конституційного Суду.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA сказав лідер партії «Народна влада» Йосип Вінський.

«Зараз я вважаю, що коаліція легітимна… Але тільки після того, як Конституційний Суд винесе свій вердикт, можна буде так говорити», — сказав він. />  
Вінський пояснив, що в Конституції написано, що коаліцію створюють фракції, і там не написано, що окремі депутати не можуть бути в цій коаліції. «А з другого боку, чітко написано, що в ній має бути не менше 226 депутатів», — наголосив політик.

«Як людина, яка брала участь в підготовці й написанні цієї Конституції, можу сказати, що змістом цієї норми була наявність в парламенті стабільної більшості саме депутатів. Бо завжди була проблема стосунків між урядом і парламентом, через що уряд не міг проводити свої рішення. Сьогодні коаліцію сформували три фракції, і в ній є 235 народних депутатів, які підписалися поіменно за входження в цю більшість, і це прямо випливає з норми Конституції», — сказав Вінський.
 
За його словами, саме до цього цієї більшості не було. «Тому що жодного рішення протягом останнього року Юлія Тимошенко провести через парламент не могла… А зараз це працює. Рішення приймаються», — сказав Вінський.

О. Черненко

 

Читайте также по теме