ГолосUA
12:43 02/06/2010

Освіта нині доступніша у декілька разів, ніж у радянські часи — В.Кремінь

Держава має сприяти розвитку недержавних форм вищої освіти, зокрема, за допомогою розміщення держазамовлення у кращих недержавних вузах та запровадженню програм кредитування навчання.

Про це сказав президент Академії педагогічних наук України, екс-міністр освіти України Василь Кремінь у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Практики розміщення держзамовлення у комерційних вузах поки що немає. Але, безумовно, таку практику можна було би розглянути щодо окремих кращих недержавної форми власності” — висловився він.

Разом із тим, на превеликий жаль, забулася й практика кредитування навчання за рахунок держави, наголосив фахівець. “Ми починали цю програму, дійшли до двох тисяч студентів у свій час. Зараз вона призупинена і для відновлення цієї програми треба шукати джерела фінансування”, — підкреслив Василь Кремінь.

Водночас Василь Кремінь наголосив, що “немає чого казати, що у нас недоступна вища освіта. Вона доступніша у декілька разів, ніж була колись раніше. Зараз ми маємо більшу кількість студентів, ніж була у радянський період, і це дуже добре”.

І. Носальська />  

Читайте также по теме