ГолосUA
18:37 11/08/2010

Освітяни Львівщини категорично проти платного медогляду

До початку навчального року всі навчальні заклади повинні отримати дозвіл на початок роботи, в тому числі від санітарно-епідеміологічної служби. Тому заява головного державного санітарного лікаря про обов’язковий медичний огляд працівників шкіл перед початком навчального року, за його словами, не є новиною.

Як повідомив у коментарі ГолосUA начальник головного управління освіти Львівської ОДА Михайло Брегін, усі працівники освіти мають медичні книжки, є терміни обстежень тощо.

«Ми заготовили листи щодо організації цьогорічних медоглядів, щоб не виникло проблем. Хоча я впевнений, що вони будуть. І перша проблема, яку мали й раніше: в деяких місцевостях вимагають оплати за проходження медогляду», – пояснив М. Брегін.

Однак він додав, що в управлінні освіти тепер якраз цим займаються спільно з головним управлінням охорони здоров’я ЛОДА.

Щодо інших вимог СЕС, як от наявність питних фонтанчиків у школах, то, за словами Брегіна, вимоги СЕС розписуються наприкінці кожного навчального року і мають бути виконані до початку нового. «Це планові речі, які робляться щорічно», – пояснив він.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме