ГолосUA
12:37 01/12/2009

П.Симоненко наполягає на відновленні відповідальності держави за виховання підростаючого покоління

Держава повинна відповідати за виховання підростаючого покоління.

Про це заявив кандидат у президенти від Блоку лівих і лівоцентристських сил Петро Симоненко сьогодні у Харкові на Форумі соціальної відповідальності, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, держава самоусунулася від проблем виховання молоді, шкільного і дошкільного покоління. Сьогодні не має практики продовженого дня, спортивних і творчих гуртків, немає доступу до культурних центрів.

«Вони всі перепрофільовані під казино, дискотеки, центри розваг. Порнографію і насильство ми спостерігаємо в телеефірі, оскільки більшість телеканалів є комерційними і виконують не замовлення громадськості, а заробляють гроші», — наголосив П. Симоненко.

Він зауважив, що Україна посідає перше місце в Європі за рівнем наркоманії. /> «Ми втрачаємо покоління 30-річних, більше 40% молодих людей від 18 до 30 років — наркомани. Дуже гостро постала проблема підліткового алкоголізму. Це відбувається через те, що молодим людям немає чим займатися у вільний час», — переконаний лідер КПУ.

Кандидат у Президенти від Блоку лівих сил зазначив, що сьогодні актуальними є три проблеми: безробіття молоді, підлітковий алкоголізм і наркоманія, організована злочинність.

«Відсутність державних молодіжних програм, відсутність фінансування молодіжної політики, усунення держави від проблем виховання молодого покоління призводить до того, що молодих людей втягують у злочинні угруповування», — сказав П. Симоненко.

«Відсутність доступу до безкоштовної освіти, неможливість самореалізації сприяють тому, що молодь масово виїжджає за кордон у пошуках роботи», — підкреслив він.

Кандидат у президенти пообіцяв, що, прийшовши до влади, відновить систему державного контролю за проблемами виховання молоді та організації її дозвілля.

«У нашій програмі передбачене пільгове кредитування молодих сімей, перше робоче місце — молоді, скорочення кількості комерційних ВНЗ, безкоштовна освіта», — констатував П. Симоненко.

М. Бакушинська

 

Читайте также по теме