ГолосUA
08:15 01/04/2010

П’ятьох одеських міліціонерів заарештували за катування затриманих

Прокурором Одеської області порушено кримінальну справу за фактом катувань та перевищення службових повноважень співробітниками Роздільнянського райвідділу міліції – ч. 2 ст. 365 і ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України. />  

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

Встановлено, що при перевірці заяви про крадіжку деталей екскаватора, міліціонери запросили до райвідділу двох мешканців Іванівського району. З метою отримання визнавальних свідчень вони застосували до запрошених чоловіків фізичне насильство, наносячи останнім численні удари руками, ногами та гумовим кийком по голові, тулубу, кінцівках. 
 

Не одержавши свідчень, співробітники міліції застосували катування, пропускаючи електричний струм через тіло потерпілих, а одному із них ще й одягали на голову целофановий пакет.
 

Унаслідок застосованих до них катувань, потерпілі визнали себе винними у скоєнні крадіжки і вказали, де знаходиться вкрадене, проте правоохоронці його не вилучили.
 

Одразу після міліції потерпілі звернулися до лікарні. 
 

Працівники прокуратури спільно зі співробітниками СБУ в області затримали п’ятьох «стражів порядку» вказаного райвідділу міліції, у тому числі начальника структурного підрозділу та його підлеглих. Потерпілі впізнали їх та викрили у скоєнні злочину під час проведення очних ставок.
 

За кілька днів вказаних співробітників міліції арештували, їм пред’явлено обвинувачення. Слідство проводить слідче управління прокуратури Одеської області.
 

Читайте также по теме