ГолосUA
17:42 11/10/2010

Пакети акцій, які вносило місто у статутний фонд “Київенергохолднигу”, намагаються відібрати у киян — Попов

Повернення контролю над діяльністю “Київміськбуду” і “Київенергохолдингу” для міської влади – перша, але не остання перемога.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Попов під час зустрічі з головою наглядової ради АТ ХК “Київміськбуд” та АТ “Київенергохолдинг” Єгором Русіним, повідомили у прес-службі КМДА.

“Я переконаний, що такі компанії, тим більше монополісти на столичному ринку, мають працювати, перш за все, в інтересах мешканців міста, а не певних приватних структур, адже і “Київміськбуд” і “Київенергохолдинг” є стратегічно важливими для життєзабезпечення Києва компаніями”, – зазначив він.

Є. Русіну було доручено у найкоротші терміни провести комплексний фінансовий та майновий аудит стану холдингової компанії “Київміськбуд”, а інформацію щодо усіх, навіть найдрібніших порушень, передати до правоохоронних органів. На період проведення аудиту попереднє керівництво компанії буде відсторонене від участі у її діяльності.

Що ж до акціонерного товариства “Київенергохолдинг”, О. Попов зазначив, що має інформацію про те, що пакети акцій, які вносило місто у статутний фонд “Київенергохолднигу”, намагаються відібрати у киян. Аби запобігти цьому, були проведені збори акціонерів і встановлено оперативний контроль за діяльністю компанії. У зв’язку з цим новому керівництву доручено переглянути усію історію взаємовідносин із усіма учасниками виробничого процесу, переглянути договори та провести аудит.

Це питання О. Попов взяв під особистий контроль.

 

Читайте также по теме