ГолосUA
06:54 11/01/2010

Парламент долатиме «вето» на мораторій продажу сільськогосподарських земель — Литвин

Верховна Рада намагатиметься подолати «вето», накладене Президентом Віктором Ющенком на Закон про подовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це заявив у ефірі телеканалу ICTV спікер Верховної Ради Володимир Литвин, передав корреспондент ГолосUA.

За словами Володимира Литвина, він запропонує провести голосування між першим і другим туром виборів . «Я буду пропонувати з 19 по 22 січня, щоб Верховна Рада України розглянула «вето» Президента і подолала його. Якраз перед другим туром побачимо, хто є хто», — наголосив він.

Намагання ввести вільний продаж землі під час падіння всіх ринків Володимир Литвин назвав «бандитизмом» і пояснив, що таким чином землевласники хочуть легалізувати вже захоплені землі.

«Я переконаний, що треба, насамперед, провести інвентаризацію всієї землі, все, що незаконно, повернути назад, прийняти Закон про земельний кадастр, створити державний земельний банк. Люди не знають ціну землі, і сьогодні, коли йде падіння всіх ринків, хочуть ввести ринок землі. Це бандитизм, який пропонують ввести у ранг державної політики», — сказав голова Верховної Ради.

Він також висловив переконання, що іноземцям треба взагалі заборонити купувати українську землю, дозволити лише її оренду.

Нагадаємо, що Верховна Рада наприкінці грудня подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2012 року.

І. Носальська

 

Читайте также по теме