ГолосUA
08:56 24/09/2010

Парламент може поскаржитися до ПАРЄ на опозицію за недостовірні дані по “5 каналу “ та “ТВ-і”

Голова ТСК в Верховній Раді Інна Богословська збирається просити парламент звернутися до ПАРЄ, щоб доповісти про ситуацію навколо “5 каналу” та “ТВ-і”.

Про це заявила голова Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою з питань телерадіо щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 рр. позафракційний народний депутат Інна Богословська, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми маємо всі підстави сьогодні просити Верховну Раду, і це є в проекті постанови Верховної Ради, надіслати наш попередній звіт і інформацію до Парламентської Асамблеї Ради Європи, тому що опозиція подала недостовірні данні нашим колегам-парламентаріям в Європі щодо того, що згортання ліцензійного обсягу “ТВ-і” і “5-каналу” є прямим наступом на свободу слова”, — зауважила вона.

І. Богословська відзначила ТСК під її головуванням дійшла висновку такі звинувачення є безпідставними “і це є політичні спекуляції”, намагання політичними гаслами опозиційними перекрити грубе порушення закону, яке ми мали.

Сьогодні, 24 вересня, І. Богословська виступає з попереднім висновком ТСК.

Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив вимоги за позовом групи телеканалів «Інтер». Таким чином, було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 про виділення ТВі та «5 каналу» частот мовлення. Телеканал ТВі оскаржив в Апеляційному адміністративному суді Києва це рішення суду.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме