ГолосUA
11:13 14/01/2009

Парламент може висловити недовіру Кабінету міністрів

Верховна Рада України розглядатиме питання про висловлення недовіри Кабінету міністрів України.

Про це сьогодні на засіданні парламенту заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, повернувшись із засідання Погоджувальної ради, повідомив кореспондент «Голос.UA».

Він наголосив, що питання висловлення недовіри уряду розглядалося на погоджувальній раді, і протягом десяти днів має бути прийняте остаточне рішення з цього приводу.

Також Володимир Литвин наголосив, що погоджувальна рада прийняла рішення про внесення змін до календарного плану роботи Верховної Ради. Наступний тиждень у депутатів буде частково у комітетах, щоб вони завершили розгляд цього питання. А у четвер, коли буде відновлено пленарний режим, питання висловлення недовіри уряду має бути розглянуте на засіданні парламенту.

«Але ми маємо дотримуватись Конституції. Кожен депутат має бути в сесійній залі, і щоб він проголосував за ці питання», — наголосив голова парламенту. Також Володимир Литвин нагадав народним обранцям, що для того, щоб сформувати новий Кабінет Міністрів, необхідно створити нову коаліцію, тому за час канікул він чекає від депутатів пропозицій з цього приводу.

 

Читайте также по теме