ГолосUA
14:57 09/08/2010

Парламент не піде на підвищення пенсійного віку, — КПУ (Додано ГОЛОС)

Навіть якщо влада піде на підвищення пенсійного віку в Україні, Верховна Рада не проголосує за такі зміни.

Про це сказала депутат від Комуністичної партії України Катерина Самойлик.

Зокрема, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що Партія регіонів, попри умови МВФ не піде на підвищення пенсійного віку, Катерина Самойлик повідомила, що в будь-якому випадку це рішення не пройшло б у парламенті. /> “Я не можу говорити про те, чи піде влада на такий крок, чи ні, але я знаю напевно, що парламент ніколи не проголосує за підвищення пенсійного віку, принаймні зараз, в цих умовах…”, — сказала політик.
ГОЛОС

Депутат пояснила свою позицію, тим, що для України не прийнятно зараз підвищувати пенсійний вік.

“Навіть, якщо Партія регіонів прийме позитивне рішення, всі інші фракції, ніколи не підтримають такі зміни в пенсійній реформі. Звісно, це європейський досвід, і до нього необхідно йти, але наразі в нас низька тривалість життя і в чоловіків і в жінок. МВФ, потрібно ставити вимоги, щодо ефективності роботи економіки та підвищення добробуту людей, а не навпаки”, — сказала Катерина Самойлик.

Водночас, коментуючи можливу реакцію МВФ на відмову виконувати вимоги фонду, політик зазначила, що не бачить “великих наслідків у розірванні співпраці з міжнародним кредитором”.

“Не треба боятися цього….Нічого страшного у тому, що ми не засунемо свою голову у зашморг немає. Це боргова яма, і далеко не весь світ живе на кредитах цієї організації”, — підсумувала вона.

О. Каретнікова
 
 

Читайте также по теме