ГолосUA
11:21 17/11/2010

Парламент не захотів підтягнути до європейських стандартів українську продукцію

 

Верховна Рада України відхилила проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання безпечності продукції".

Даний законопроект підтримали лише 45 народних депутатів.

Проект був ініційований народним депутатом від фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" Ксенією Ляпіною. Він передбачає внести зміни до законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" та "Про відходи", які відповідно до європейського законодавства: /> — встановлюють, що саме нормативно-правими актами визначаються показники безпечності продукції;
— надають можливість для застосування гнучких механізмів забезпечення безпечності продукції через запровадження різних механізмів підтвердження відповідності (а не тільки сертифікації);
— змінюють механізм встановлення показників безпечності від їх визначення тільки для окремої виробленої певним оператором ринку продукції (санітарно-гігієнічна експертиза) до загальних горизонтальних вимог для всього виду продукції (нормативно-правові акти).

Прийняття законопроекту мало сприяти гармонізації українського законодавства у сфері регулювання безпечності продукції відповідно до європейських стандартів.

Читайте также по теме