ГолосUA
15:07 23/09/2010

Парламент підтримав підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна»

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна".

За відповідне рішення проголосували 243 з 409 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передав кореспондент ГолосUA.

Автором законопроекту є Кабінет Міністрів України.

Документ спрямований на спрощення для суб’єкта інвестиційної діяльності порядку отримання послуг, пов’язаних із підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів, шляхом запровадження принципу "єдиного вікна".

Зокрема, проектом передбачається покладання на уповноважений орган функцій взаємодії із суб’єктами надання адміністративних та господарських послуг, що має спростити порядок отримання послуг суб’єктом інвестиційної діяльності, необхідних для подальшої реалізації інвестиційного проекту.

Відповідно до законопроекту, уповноважений орган забезпечує направлення наданих суб’єктом інвестиційної діяльності документів до суб’єктів надання адміністративних та господарських послуг, організовує отримання документів від суб’єктів надання відповідних послуг, а також забезпечує видачу суб’єкту інвестиційної діяльності комплекту документів, який дає право на реалізацію інвестиційного проекту.

Регламентація надання визначеного переліку послуг здійснюватиметься шляхом розроблення уповноваженим органом за погодженням із суб’єктом інвестиційної діяльності оперативного плану дій, щодо підготовки інвестиційного проекту до реалізації. />  

Читайте также по теме