ГолосUA
09:54 19/11/2010

Парламент почав розглядати питання про строки повноважень Президента і Верховної Ради

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Верховна Рада України розпочала розглядати питання про продовження повноважень Президента, Верховної Ради і місцевих рад.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нардепи, зокрема, почали розглядати питання про попереднє схвалення проекту закону "Про внесення змін до Конституції України про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", що передбачає продовження повноважень Президента, ВР і місцевих рад.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Нагадаємо, що сьогодні Конституційний суд України прийшов до висновку, що продовження терміну повноважень Верховної Ради місцевих рад і не порушує прав і свобод громадян.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Суд дав позитивний висновок щодо законопроекту (№ 7265) про внесення змін до Конституції, що передбачають проведення чергових парламентських виборів у жовтні 2012 р., а Президента України — остання неділя березня 2015. Це рішення обумовлене тим, що 30 вересня 2010 р. набув чинності Конституція в редакції 1996 р.

Читайте также по теме