Парламент повинен удосконалити проект Трудового кодексу на користь найманого працівника — експерт

 

У новій редакції Трудового кодексу залишилося 5 положень, які є конфліктними і в яких профспілки та працедавці не можуть знайти компроміс.

 

Про це сказав заступник голова Федерації профспілок України Григорій Осовий на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він нагадав, що в 2005 році почали розробляти нову редакцію кодексу, і тоді були близько 330 конфліктних запитань та заперечень до більш ніж половини статей.”Частина цих конфліктних статей виправили, і крок за кроком профспілки та працедавці знайшли компромісні рішення щодо цих питань. Однак наразі залишилося 5 положень, які досі є невирішеними”, — розповів Г. Осовий.

 

При цьому, експерт не назвав конфліктні питання, зазначивши лише, що парламент повинен вирішити їх на користь найманого працівника. “Проект Трудового кодексу в новій редакції значно полегшує працедавцю шлях наймання та звільнення працівника. Тому я категорично проти норми, яка не регулює чітко процес відповідальності працедавця за невиконання колективного договору. Не може бути норми, яка на одному підприємстві надає працівникам одні права, а на іншому, в залежності від його розміру, — інші права”, — зауважив Г. Осовий. Окрім того, він наголосив, що ця норма до подачі проекту Трудового кодексу повинна бути вилучена.

 

Читайте также по теме