ГолосUA
16:04 17/02/2011

Парламент прийняв за основу законопроект про статус депресивних регіонів

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про стимулювання розвитку регіонів щодо розширення груп територій, які визнаються депресивними, та надання їм такого статусу.

Відповідний документ підтримали 323 народних депутатів, передав кореспондент ГолосUA.

Проект закону, зокрема, спрямований на вирішення соціально-економічних та екологічних проблем шахтарських міст і селищ, які постраждали внаслідок ліквідації вугільних підприємств, що сприятиме покращенню їх соціально-економічного становища.

Документом пропонується внести зміни до закону України «Про стимулювання розвитку регіонів», а саме додати:

— до груп, на які поділяються депресивні території населені пункти, які постраждали внаслідок закриття вугільних підприємств з 1996 р.;

— до показників розвитку, за якими території визнаються депресивними населені пункти, на території яких з 1996 року були ліквідовані вугільні підприємства, але не були завершені в повному обсязі заходи щодо вирішення соціально-економічних та екологічних питань, передбачених відповідними проектами ліквідації.

На думку автора законопроекту Олександра Єфремова, беручи до уваги світову практику, прийняття цього законопроекту буде одним із кроків встановлення соціальної справедливості.

Читайте также по теме