ГолосUA
12:46 01/04/2010

Парламент сьогодні повернеться до ЄЕП?

На вечірньому засіданні Верховної Ради проект постанови щодо участі України у формуванні Єдиного економічного простору (ЄЕП) з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан та Російською Федерації може розглядатися повторно.

Про це заявив народний депутат від фракції Комуністичної партії України Олександр Голуб у коментарі кореспонденту ГолосUA.  

Він наголосив, що відповідне питання можуть вдруге сьогодні поставити на голосування. “Я не виключаю, що це питання буде ще раз поставлене (на голосування — ред.), можливо, навіть на вечірньому засіданні парламенту, і врешті-решт буде проголосоване. У будь-якому разі, це питання, насамперед, вигідне Україні, а не Росії, Білорусі чи Казахстану. Тому, думаю, воно буде вирішено. Чим швидше це станеться, тим швидше Україна вийде з кризи”, — наголосив народний депутат.  

При цьому він наголосив, що політичним силам, які не підтримали зазначений проект постанови зранку, треба задуматися про свій електорат, який вони можуть втрати, голосуючи всупереч декларованим під час виборчої кампанії заявам.

“З цього (голосування за ЄЕП — ред.) треба зробити висновки виборцям, порівняти, що говорилось, коли велась передвиборча кампанію, і те, як проголосовано. Це, мабуть, найважливіший елемент тиску (на партії ред.), якщо можна так сказати”, — зазначив О.Голуб.

При цьому він заперечив, що неоднорідне голосування учасників коаліції у цьому випадку жодним чином не свідчить про те, що коаліція є формальною. “Ні, я думаю, що це свідчить про одне: деякі члени коаліції і деякі члени парламенту кажуть про одне, але роблять інше”, — підкреслив політик.

Як повідомляв ГолосUA, депутати сьогодні відмовилися розглядати проект постанови щодо участі України у формуванні Єдиного економічного простору з Республікою Білорусь, Республікою Казахстан та Російською Федерації. Відповідне рішення підтримали лише 77 депутатів. При повторному голосуванні 222 голосами закон також не було включено до порядку денного.

А. Йовик

 

Читайте также по теме