ГолосUA
14:31 23/09/2010

Парламент ухвалив зміни до законодавства щодо надання бюро кредитних історій відомостей з держреєстру фізичних осіб — платників податків

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо надання бюро кредитних історій відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів.

За відповідне рішення проголосували 237 з 409 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передав кореспондент ГолосUA.

Автором законопроекту є Кабінет Міністрів України.

Законопроект розроблено з метою усунення суперечностей між нормами законів "Про організацію формування та обігу кредитних історій", "Про державну податкову службу в Україні" та "Про Державний реєстр фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів" щодо реалізації права бюро кредитних історій отримувати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів.

Згідно із проектом, "державна податкова адміністрація проводить на запит бюро кредитних історій перевірку достовірності ідентифікаційного номера, наданого фізичній особі — платнику податків, та інших обов’язкових платежів і надає відповідь на такий запит. Порядок та розмір плати за проведення зазначеної перевірки встановлюються Кабінетом Міністрів України". />  

Читайте также по теме