ГолосUA
07:50 01/09/2010

Парламент закликають розпустити Київраду з метою економії

Громадянська кампанія "Форум порятунку Києва” закликала Верховну Раду ліквідувати Київську міську раду з метою заощадження коштів громадян на її утримання. />  

Про це головний координатор кампанії Віталій Черняховський заявив в коментарі ГолосUA, коментуючи спроби влади ліквідувати районні ради у столиці.
 

За його словами, депутатам Київради варто було б проголосувати за саморозпуск, а після цього Верховна Рада повинна і зовсім ліквідувати цей орган.
 

«У Київраді мотивують ліквідацію районних рад у столиці необхідністю економії бюджетних коштів. Але на утримання райрад потрібно близько 70 млн. грн., у той час як на утримання Київської міськради потрібно набагато більше, тут мова йде про сотні мільйонів гривень. Відповідно, у випадку його ліквідації буде досягнута істотна економія коштів, якої так добиваються деякі депутати», – наголосив він.
 

На переконання громадського діяча, будь-які обґрунтування необхідності ліквідації райрад є «огидливими і безвідповідальними».
 

«Якщо депутати Київради ратують за знищення райрад, я їм рекомендую почати економію з себе, тому що більшої ганьби й знущання, ніж цей орган, ні одна структура в Києві городянам не приносить. Якщо Київрада така витратна для держави, то краще її взагалі ліквідувати», – підкреслив В. Черняховський
 

Нагадаємо, що 25 серпня 2010 року Київська міська рада за рішенням 65 депутатів звернулася до Верховної Ради України з проханням внести зміни до закону «Про столицю України – місто-герой Київ» щодо ліквідації районних рад.
 

А. Береза
 

Читайте также по теме