ГолосUA
11:42 24/09/2010

Парламентська ТСК має свідчення тиску на Нацраду (Додано ГОЛОС)

Тимчасова слідча комісія в парламенті має прямі свідчення тиску на Нацраду з питань телебачення та радіомовлення з боку Адміністрації Президента на момент надання ліцензії українським телеканалам — «5 канал» та «ТВ-і».

Про це заявила голова тимчасової слідчої комісії, народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, вона розповіла, що колегія одностайно винесла висновок щодо неправомірності видачі каналам — «5 канал» та «ТВ-і» — ліцензій на мовлення (від 27 січня 2010) Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення радіомовлення.

І. Богословська підкреслила, що комісія має в своєму розпорядженні прямі свідчення одного з членів Нацради, який заявив про тиск на комісію з Адміністрації Президента. Також голова ТСК у Верховній Раді розповіла, що Нацрада у той день не мала навіть кворуму для ухвалення такого рішення, а також на той момент діяла постанова суду, яка забороняла Нацраді розглядати питання надання ліцензії.

«Жодних підстав говорити про політичний тиск немає. Таким чином на сьогодні ТСК має всі документальні підтвердження того, що конкурс 27 січня був проведений з прямими умисними грубими порушеннями закону. Там не було жодних підстав говорити, що скаасування цього конкурсу — це політичний тиск», — сказала вона. /> ГОЛОС

І.Богословська зазначила, що є всі підстави говорити про незаконність надання ліцензії на мовлення українським каналам — «5 канал» та «ТВ-і» і це не пов’язано із зміною влади. Тому що він розпочався ще у січні одразу після надання ліцензії, так як 28 січня було подано заяви до Генпрокуратури, а 29 січня — через 2 дні після проведення конкурсу «ще за діяльності цієї влади» Генеральна прокуратура винесла припис щодо необхідності скасування незаконного рішення Нацради. Але цей припис не був виконаний Нацрадою.

Нагадаємо, що «5 канал» та канал «ТВ-і» неодноразово заявляли про тиск на свободу слова та політичне замовлення під час розгляду справи про законність отримання цими ЗМІ ліцензій на мовлення на 2005-2010 роки.

Н. Виноградська
 
 

Читайте также по теме