ГолосUA
19:06 20/12/2010

Парламентські «події» підривають довіру міжнародної спільноти до України — А.Кінах

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Непарламентські
face="Times New Roman, serif">
size="4">явища, які інколи відбуваються в українському парламенті, вкрай негативно впливають як на імідж нашої країни в світі, так і на довіру потенційних інвесторів. Політичні лідери, народні депутати країни, як ніхто інший, має зрозуміти ці речі, припинити виясняти стосунки в нецивілізований спосіб, перетворити парламентський діалог на змагання інтелекту і програм, зробити все для консолідації волі, ресурсів, думок задля прискорення дуже важливих структурних реформ.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це в ефірі одного з національних каналів сказав президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах, — передала прес-служба депутата.

face="Times New Roman, serif">
size="4">«
face="Times New Roman, serif">
size="4">Опозиція — це дуже ефективний контролер влади. Її роль – це відпрацювання дуже важливої альтернативної думки стосовно соціально-економічної ситуації, стратегії розвитку держави. Але її діяльність не може бути руйнівною. І опозиція, і парламентська більшість мають певним чином працювати «в зв’язці», на принципах професійності й інтелекту, аргументовано доводити логіку правильності прийнятих рішень, контролювати нормативну процедуру тощо», — підкреслив А. Кінах.

face="Times New Roman, serif">
size="4">За його словами, блокування роботи Верховної Ради – це
face="Times New Roman, serif">
size="4">перешкода на шляху прийняття дуже серйозних рішень для подальшого розвитку вітчизняної економіки, включаючи системне доопрацювання закону про Державний бюджет на наступний рік. «В контексті політичної стабільності та більш ефективнішої взаємодії гілок влади довіра до України зміцнилася, покращився й імідж нашої країни на міжнародній арені. А парламентарі замість того, щоб працювати в цілодобовому режимі та готувати ефективні документи, в черговий раз виставляють себе на показ світові спільноті. У цьому сенсі ми ризикуємо знизити довіру до нашої країни», — наголосив політик.

face="Times New Roman, serif">
size="4">На переконання лідер
face="Times New Roman, serif">
size="4">а промислово-підприємницької спільноти, події на кшталт 16 грудня негативно впливають на ставлення українців до влади, міжнародних партнерів – до самої країни, погіршують інвестиційний клімат. А. Кінах нагадав, що за 9 місяців поточного року прямі іноземні інвестиції в українську економіку знизилися на 14%. У базовому секторі для вітчизняної економіки – промисловості ситуація ще критичніша: тут інвестиції скоротилися аж на 74%.

Читайте также по теме