ГолосUA
18:04 19/07/2010

Парламентські вибори можуть відбутися наступного року — експерт

Повернення до тексту Конституції зразка 1996 року може зіграти “злий жарт” із Президентом.

Про це сказав голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут кореспонденту ГолосUA.

За його словами, скасування політреформи 2004 року продемонструє політичну нестабільність в Україні світовій спільноті, зокрема, українським партнерам у Європі і в Росії. Політолог вважає, що спроба повернення до Конституції України зразка 1996 року це якийсь бумеранг, який надалі зможе позначитися не на користь нинішньої влади, зокрема щодо Президента України Віктора Януковича.

“Це може зіграти злий жарт із Президентом. Коли ми говоримо про повноваження Президента, це, в першу чергу, кадрові повноваження — вплив на міністрів, на міські адміністрації та інше, однак на сьогоднішній день парламент має хоч якийсь вплив, а якщо цього не буде, всі змагання перенесеться на територію однієї будівлі, де монолітність та одностайність зберегти буде значно важче” , — сказав Ігор Когут.

При цьому він відзначив, що рішення Конституційного Суду України про неконституційність політреформи 2004 року призведе до необхідності призначення дострокових парламентських виборів.

“Після відповідного рішення Конституційного суду президентові буде необхідно визначитися з новим складом уряду і призначити нові парламентські вибори”, — прогнозує експерт. /> Таким чином, за його словами, вибори до Верховної Ради можуть відбутися вже у наступному році.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме