ГолосUA
10:20 01/02/2011

Партія Грача буде псевдокомуністичною — Голуб

Партія, створення якої анонсоване депутатом Леонідом Грачем, буде псевдокомуністичною.

Таку думку в ексклюзивному коментарі ГолосUA висловив народний депутат від фракції Комуністичної партії України Олександр Голуб.

“Гадаю, що партії створюються згідно з ідеологією, а не під когось і не для обслуговування їх амбіцій та інтересів. Комуністична партія України вже є, вона діє і довела свою життєздатність на всіх виборчих періодах і своєю позицією у Верховній Раді. Все інше, на мою думку, йде “від лукавого”. Мова йде про створення псевдокомуністичних клонів, які мають під собою єдине завдання — розбити лівий комуністичний рух та хоч невелику кількість голосів відірвати від діючої комуністичної партії, тим самим зменшивши її вплив на парламент та уряд”, — сказав він.

О.Голуб зазначив, що йому важко судити, на скільки цей проект буде вдалим.

“Але історія нам показує, що всі псевдокомуністичні партії та їх лідери закінчували дуже сумно і мені дуже шкода, що Леонід Іванович пішов цим же шляхом”, — підсумував він.

На думку О. Голуба, у фінансуванні партії Л. Грача можуть бути зацікавлені лише олігархи. “Вони це будуть робити таємно. Вона створюється тому, що чим менший вплив комуністів на законодавчий процес та на уряд, тим вільніше вони себе будуть відчувати”, — підкреслив депутат.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи впливатиме ця політична партія на перебіг політичних процесів в Україні, комуніст зазначив: “Мені важко про це казати, якщо авторитет діючого кримського республіканського комітету сьогодні всього лише на рівні 5 депутатів та 100 депутатів у Криму, тому гадаю, це своєрідна оцінка діяльності Леоніда Івановича у Криму. Але якщо говорити про всю Україну, то результати будуть досить сумними”, — сказав О. Голуб.

При цьому, на думку комуніста, партія Л. Грача не зможе становити конкуренцію діючій Комуністичній партії. “Я дуже сильно в цьому сумніваюся. Ще раз наголошую: практика створення таких партій говорить зовсім про інше”, — сказав комуніст.

Нагадаємо, депутат Леонід Грач заявив напередодні про намір створити в 2011 році партію, яка об`єднає комуністів, незадоволених політикою лідера КПУ Петра Симоненка. За його словами, нова партія буде сповідувати комуністичні засади.

Читайте также по теме