ГолосUA
15:12 14/02/2010

Партія регіонів бажає “інавгурувати” Януковича пошвидше, щоб створити коаліцію — експерт

Партія регіонів поспішає із проведенням процесу інавгурації Віктора Януковича, оскільки бажає швидше створити коаліцію.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив заступник директора агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

“Регіонали розуміють, що кожен день затягування цього процесу, шуму і при тій невеликій різниці в процентах та у психологічній нелегітимності (виграти у меншості областей та не виграти у столиці) — це прецедент. В Україні таке відбулося вперше, вони також набрали менше 50%, тому треба швидше зробити інавгурацію та оголосити його Президентом. Треба домовлятися, бо вони чудово розуміють, що вибори нічого не вирішили, все тільки починається. І чим швидше вони прийдуть до переговорів, тим вірогідність створення коаліції більша”, — сказав О. Голобуцький.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи встигне команда Юлії Тимошенко оскаржити результати виборів у судах, експерт зазначив: “Чи вдасться, чи не вдасться, я не знаю. Я знаю, що порушення (під час голосування на дільницях — ред.) були, знаю прикладів достатньо. Мабуть, у команді Ю. Тимошенко зібралися не останні люди в юридичному плані, і вони на щось розраховують”, — сказав він.

О. Голобуцький вважає, що Центральна виборча комісія вже порушила декілька норм законів. Причиною цьому експерт назвав саме поспіх із оголошенням результатів. “А це дає привід для їхнього (результатів — ред.) оскарження”, — сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв ГолосUA, під час сьогоднішнього засідання ЦВК оголосила Віктора Януковича Президентом. Раніше його представник у Центрвиборчкомі Олександр Лавринович повідомив, що інавгурація В. Януковича відбудеться 22 — 26 лютого.

Урочиста інаугурація новообраного Президента України, згідно з законом, має відбутися у тридцятиденний термін з дня встановлення Центральною виборчою комісією офіційних результатів виборів.

 

Читайте также по теме