ГолосUA
12:25 26/08/2010

Партія регіонів боїться не встигнути внести зміни до виборчого законодавства до виборів — Кендзьор

Партія регіонів скликає позачергову сесію Верховної Ради, бо боїться, що не встигне внести потрібні зміни до закону "Про місцеві вибори" після 7 вересня.

Таку думку висловив нардеп від блоку НУ-НС Ярослав Кендзьор у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"7 вересня, коли почнеться нова сесія Верховної Ради — це вже критичний час для них, бо місцева виборча кампанія стартує з 11 вересня. І вони можуть за такий короткий час не встигнути внести потрібні зміни. Тому саме через це "регіонали" скликали позачергову сесію, щоб мати резерв", — наголосив він.

За словами нардепа, Партія регіонів хоче внести зміни до закону, аби розпорошити електорат опозиційних політичних сил.

"Видно, "регіонали" зробили соціологічний зріз і побачили що у багатьох містах в місцеві ради можуть потрапити їхні головні конкуренти з БЮТ і тому вони хочуть дозволити молодим партіям брати участь у виборах, щоб відщипнути електорат Тимошенко, і щоб була розпорошеність між націонал-демократами, між опозиційними силами", — зауважив політик.

Нардеп також вважає, що "регіонали" матимуть 226 голосів, аби внести зміни до закону "Про місцеві вибори".

Нагадаємо, спікер парламенту Володимир Литвин підписав розпорядження про проведення позачергової сесії 30 серпня. А президент Віктор Янукович прийняв принципове рішення внести зміни до закону про місцеві вибори, який зазнав різкої критики опозиції і експертів.

Чергова сесія парламенту офіційно відкриється 7 вересня.

О. Черненко />  

Читайте также по теме