ГолосUA
15:49 04/11/2008

Партія регіонів дивується, як Яценюк може вплинути на переговорний процес з МВФ

Партія регіонів дивується, як  саме голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк може вплинути на переговорний процес з Міжнародним валютним фондом.

Про це кореспонденту Голос.UA в ексклюзивному інтерв’ю сказав депутат від Партії регіонів Василь Горбаль.  

"На скільки я розумію, переговорниками у цій ситуації повинні виступати голова Національного банку України та голова уряду. На що може вплинути голова Верховної Ради, тим більше у переговорах з МВФ, мені поки-що складно сказати", — зауважив він. 

Щодо доцільності отримання позики від МВФ Василь Горбаль зазначив, що, дійсно, зараз на цю тему точиться жвава дискусія.  /> "Декілька років тому з приводу цього виникло б надзвичайно багато питань. Зараз цих емоцій менше, адже грає роль психологічний фактор отримання цієї позики".

Крім того, депутат вважає, що отримання кредиту може стати маяком для підписання інших двосторонніх договорів, міждержавних, інших фінансових інституцій, які за своїми програмами також проводять кредитні лінії. 

"Я би з цієї точки зору розглядав це, не політизуючи у даному випадку цей процес, а з розумінням того, на що ці кошти будуть використані", — зазначив Василь Горбаль.

 

Читайте также по теме