ГолосUA
09:15 01/03/2010

Партія регіонів хоче голосувати за звільнення уряду у середу

Партія регіонів наполягатиме на тому, аби питання про відставку Кабінету Міністрів включили до порядку денного середи, 3 березня 2010 року. Про це сказав депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов журналістам у кулуарах Верховної Ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми зараз на погоджувальній раді будемо наполягати, аби питання про недовіру уряду було включено у середу до порядку денного”, — сказав народний депутат.

Він зазначив, що незалежно від того, чи розглянуть проект закону у комітетах, “ми будемо розглядати його самостійно”. Депутат наголосив, що зараз проект проходить відповідні комітети.

О. Єфремов також конкретно не відповів, чи назбираються у парламенті голоси за відставку уряду, а лише зауважив: “Голоси є тоді, коли депутати збираються у сесійній залі та натискають кнопки”.

Крім того, регіонал сказав, що новим прем’єр-міністром України стане людина, котра “відстоюватиме інтереси президента”.

“Як на мене, то це Микола Азаров. Але у нас багато часу і нам немає, куди спішити, аби розважливо і, обдумавши все, призначити нового прем”, — додав О. Єфремов.

Як передав кореспондент ГолосUA, у порядку денному на 2 березня 2010 року не зазначено питання про висловлення недовіри уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на 2 березня призначено голосування за відставку уряду.

25 лютого Партія регіонів повторно зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про відповідальність Кабміну. У своєму проекті соратники нового Президента склали детальний список претензій до уряду Ю. Тимошенко, за які, за їхніми словами, потрібно відправити Кабмін у відставку.

23 лютого, Партія регіонів вже мала можливість взяти участь у голосуванні про недовіру Кабміну Ю. Тимошенко, на якому наполягала сама прем’єр-міністр.

Але, як заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов, Партія регіонів відкликала свій проект постанови про відставку уряду через небажання брати на себе відповідальність і відсутність можливості сформувати більшість.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме