Ольга Черненко
18:55 11/02/2011

Партія регіонів хоче мати вплив на більшість місцевих рад в країні — експерт

Партія регіонів хоче мати вплив на більшість місцевих рад в країні.

Таку думку висловив керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко кореспонденту ГолосUA, коментуючи законопроект, який підготував уряд щодо того, що мера можна зняти двома третинами голосів і замість нього може керувати секретар облради.

Тут суто політичний підтекст у цих нововведень”, — зазначив він.

За словами експерта, Партія регіонів зараз прагне внести ці зміни, аби контролювати більшість місцевих рад.

Таким чином, Партія регіонів хоче мати важіль впливу на тих міських і сільських голів, які опиратимуться її волі, які знаходяться по іншу сторону барикади. І це в них може гарно вийти”, — наголосив він.

І. Коліушко також додав, що як тільки зміни до законопроекту будуть прийняті, неугодні керівники місцевого рівня “опиняться за бортом”.

З ними або розправлятимуться, або робитимуть їх слухняними до влади”, — зауважив експерт.

Нагадаємо, Кабмін затвердив законопроект, що надає депутатам право двома третинами голосів відправити у відставку мера. Відповідно до запропонованих змін, у разі незгоди депутатського корпусу з політикою обраного міського голови, сесія ради отримує право двома третинами голосів висловити йому недовіру і відправити у відставку. При цьому, в розробленій владою схемою відсутній пункт про обов'язкове проведення позачергових виборів мера у випадку його дострокової відставки. За новим законом обов'язки мера аж до чергових виборів може виконувати секретар ради.

Читайте также по теме