Партія регіонів може фальсифікувати парламентські вибори у той же спосіб, що й місцеві – Турчинов

 

Партія регіонів може призначити парламентські вибори одразу після місцевих в разі, якщо міжнародна спільнота та вітчизняні експерти визнають вибори, що відбулися демократичними та прозорими.

 

Про це заявив перший заступник голови ВО “Батьківщтина” Олександр Турчинов на прес-конференції в штабі партії, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він наголосив, що подальший розвиток подій з призначенням парламентських виборів вирішуватиме розвиток подій, пов’язаних із оголошенням результату місцевого голосування. “Я не виключаю можливості, що у випадку, коли гідної оцінки в Україні та за її межами, об’єктивної оцінки того, що відбувалось замість виборчого процесу не надійде і будуть давати оцінку що були незначні порушення тощо, то безумовно це може надихнути Партію регіонів, Президента Януковича йти на пролом у питаннях проведення парламентських виборів за такою фальш-схемою, як і відбувались вибори до місцевих рад”, — заявив О. Турчинов.

 

При цьому він зауважив, що влада використовуватиме схеми для фальсифікації, апробовані на місцевих виборах. О. Тучинов наголосив, що така ситуація є реальною небезпекою для Україні. “У випадку неналежною оцінки, неадекватної реакції на події, що відбулися в Україні, можна прогнозувати, що це буде перенесено на парламентські вибори у ще гірших пропорціях”, — заявив політик.

 

Перший заступник голови партії додав, що найбільшою небезпекою може стати позбавлення українців права вибору. “А процеси, які проходитимуть під назвою “вибори”, із цим нічого спільного мати не будуть”, — резюмував О. Турчинов.

 

Читайте также по теме