ГолосUA
13:23 18/05/2010

Партія регіонів наражається на ризики через Парубія та Гримчака — експерт

Не можна однобоко розглядати ситуацію щодо притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від “Нашої України-Народної Самооборони” Юрія Гримчака та Андрія Парубія.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA сказав керівник Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

“Не можна робити те, що зараз робить влада. Адже в такому випадку треба знімати недоторканність і з депутатів від Партії регіонів, які по-бандитськи били парламентських колег, а не тільки з Парубія та Гримчака” — наголосив він.

За словами експерта, якщо парламентська більшість таки проголосує за зняття недоторканності з депутатів-”нунсівців”, це викличе неоднозначну реакцію в опозиції.

“Буде створено прецедент. Бо опозиція якимось іншим способом спробує притягнути до відповідальності депутатів-”регіоналів” — зазначив І. Когут.

Він додав, що тоді опозиція вже точно не зупиниться.

“Тому голосування може бути результативним, бо “регіонали” не мають гальмів. Вони готові захищати свої інтереси в будь-який спосіб. Але якщо вони на це підуть, то це буде ризиком насамперед для них самих” — підкреслив експерт.

Нагадаємо, у четвер Верховна Рада збирається розглянути питання щодо зняття недоторканності з Андрія Парубія та Юрія Гримчака.

О. Черненко

 

Читайте также по теме