ГолосUA
05:32 16/04/2010

Партія регіонів наразилася на те, що пропонувала — В.Литвин

Партія регіонів не підтримала закон про підвищення соціальних стандартів через розуміння його економічних наслідків для країни. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

За його словами, голосування за цей закон, ініційований ще минулого року опозицією, продемонстрував відсутність стриманого підходу будь-якої влади та опозиції.

«В нас, якщо не при владі, то хоч трава не рости, а треба завжди демонструвати державний підхід і реалізм, бо сьогодні ти в опозиції, а завтра будеш при владі, а нам треба щоб країна жила за такими принципами, що незалежно хто при владі закони виконуються. А коли буде діяти цей принцип, тоді будуть думати, що коли не при владі — не потрібно намагатися дошкулити своєму опоненту і прийняти непідйомне для країни рішення, яке руйнує саму систему організацію життя», — наголосив спікер ВР.

Він також відзначив різку зміну позиції БЮТ щодо цього закону. «Коли вони були при владі, то шалено опиралися цьому закону аж до звернення у Конституційний Суд, а сьогодні вже вимагають виплати всіх заощаджень громадянам, виплатам дітям аж до 18-річчя… я, як батько, за, але давайте порахуємо скільки це коштуватиме», — запропонував В. Литвин.

При цьому він пояснив, чому особисто підтримав це голосування.

«Справа в тім, що я доволі рідко голосую за законопроекти, але коли я бачу, що може не вистачати голосів або є принципове питання, то я обов’язково проголосую. Разом з тим мені дуже б хотілося, щоб була організована державна робота, державне життя в Україні так, щоб у нас не було прохідних рішень, щоб кожне рішення було вкрай важливим. А кожен поступає в силу своїх переконань, свого бачення і це дуже добре, що не демонструється зграйний принцип – як проголосував вожак, так і всі повинні голосувати. Це справа сумління, справа своїх підходів, бачень і таке інше», — наголосив він.

Нагадаємо, що 14 квітня жоден депутат ПР не підтримав закони про підвищення забезпечення малозабезпечених родин та про збільшення виплат по допомозі за дитиною по досягненню нею трьох років.

А. Береза

 

Читайте также по теме