ГолосUA
11:05 18/01/2010

Партія регіонів не хоче змінювати закон про вибори президента напередодні другого туру

Фракція Партії регіонів переконана, що на останньому пленарному тижні цієї сесії не потрібно розглядати закон про вибори президента.

Про це заявив народний депутат від ПР, перший віце-спікер Олександр Лавринович під час погоджувальної ради, передав кореспондент ГолосUA.

“Перегляд закону під час виборчої кампанії — це явище аномальне. Тому ми вважаємо нелогічним перегляд виборчого законодавства в період між першим і другим туром”, — зазначив він.

Перший віце-спікер пояснив, що перший тур виборів президента України вже минув, і змінювати правила виборчої кампанії напередодні другого туру є неприпустимим. Регіонал зауважив, що не бачить сенсу змінювати норми закону, які стосуються внесення виборців до списків голосування, а також норми про голосування вдома.

“Те, що пропонує фракція БЮТ (зміни до виборчого законодавства), є непродуманим, адже під час процедури голосування на дому у день виборів не надійшло жодної скарги від громадян. Тому я думаю, що це лише чергові технології цієї політичної сили”, — наголосив Лавринович.

Він також підкреслив, що норма внесення виборців до списків в день голосування була погоджена всіма фракціями. “Тому зараз про це говорити недоречно”, — додав регіонал.

Водночас Блок Литвина та НУ-НС підтримали пропозицію БЮТ щодо розгляду на цьому пленарному тижні 22 січня виборчого законодавства.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме