ГолосUA
15:21 26/05/2010

Партія регіонів не підвищить свій рейтинг в разі призначення Рибака головою КМДА — експерт

У разі призначення Володимира Рибака головою Київської міської адміністрації  у Партії регіонів не підвищиться рейтинг.

Таку думку висловив директор Центру політичного маркетингу Василь Стоякін в коментарі журналісту ГолосUA.

На думку експерта, Володимир Рибак є гарним керівником, водночас, він не зможе посилити вплив Партії регіонів на Київщині.

“З одного боку — це досить відомий ефективний керівник. Проте, в політичному відношенні він завжди займав надзвичайно гнучку лінію, орієнтовану на домовленість з владою. Отже, в умовах, коли доведеться брати під контроль столицю України, саме в політичному сенсі, то він цього не зможе зробити”, — сказав В.Стоякін.

За словами політолога, таке призначення свідчить про недооцінку політичного фактору Партією регіонів. “Тобто вони вважають, що якщо поставити ефективного управлінця, який вирішить основні проблеми міста, то від того авторитет партії регіонів в місті Києві покращиться. А нічого подібного! Це абсолютно непов’язані речі. Тому що, по-перше, — мало зробити добру справу, треба ще проінформувати про неї громадскість. А у Партії регіонів завжди з цим були проблеми”, — пояснив свою позицію експерт.

Що ж до вірогідності ухвалення нового закону “Про столицю”, В.Стоякін висловив впевненість в успішному вирішенні цього питання. Політолог обгрунтував свою думку тим, що такі зміни значно послаблять позицію нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького. “Це близько до ста відсотків. Тим більше, що проблема обговорювалась ще з 2003 року…Не бачу політичних сил, які б на повному серйозі проти цього виступали. Адже розділити функції голови КМДА та голови міськради — це означає суттєво знизити статус діючого міського голови, до якого є претензії абсолютно у всіх політичних сил, які представлені у Верховній Раді, ну окрім можливо "Єдиного центру”, — підсумував В.Стоякін.

Нагадаємо, 26 травня ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Президент України Віктор Янукович визначився з основною кандидатурою на посаду голови КМДА після прийняття нової редакції «Закону про столицю». У цьому законопроекті, запропонованому міністром юстиції Олександром Лавриновичем, йдеться про скасування посаду мера міста і розподілення його обов’язків між двома чиновниками — главою міськради і головою міської адміністрації. Перший повинен обиратися з числа депутатів міськради. Другого призначатиме Президент за поданням Кабміну.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме