ГолосUA
07:09 12/09/2010

Партія регіонів не зможе взяти місцеві ради під тотальний контроль – КВУ

Під час місцевих виборів Партія регіонів буде намагатись зміцнити свої позиції на місцях, але взяти місцеві ради під тотальний контроль не зможе.

Про це заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA, коментуючи старт місцевої виборчої кампанії.

«У нас буде кілька тисяч місцевих виборів. І є регіони, де партія влади і так є популярна. Вона лишиться на своїх позиціях, можливо, трохи їх покращить. Є регіони, де Партія регіонів намагатиметься покращити свої позиції, але це не буде так, що вона тотально візьме під контроль місцеві ради на заході чи в центрі. У центрі вона дещо покращить свої позиції. Зокрема, через те, що опозиція розколота і багато хто розчарований», — зазначив він.

За словами посадовця, очікувати на перемогу ПР на місцевих виборах логічно з точки зору використання партією влади адмінресурсу.

«На місцях конкурують місцеві політики. Зараз вони з ПР, завтра — з кимось іншим. Там дуже великий клубок сплетіння різних інтересів. Згадаємо, коли на колишніх місцевих виборах БЮТ взяв у багатьох радах більшість, наприклад у Черкасах, а потім почали ділити землю і переходити з однієї фракції у іншу. Навіть Партія регіонів блокувалась з БЮТ навколо умов дерибану місцевого. Так само буде і зараз. Формально ПР переможе, а там почнуться уже процеси на місцевому рівні”, — наголосив О. Черненко. />  
Л. Лісовська
 

Читайте также по теме