ГолосUA
13:00 23/01/2011

Партія регіонів оцінила інформацію про вимоги оплатити мітинг “провокацією на трійку з плюсом”

У Партії регіонів назвали провокацією вимоги “окремих осіб оплатити участь у мітингу”.

Про це заявив перший заступник керівника фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомили у прес-службі Партії регіонів.

Політик підкреслив, що суботні події біля офісу Партії регіонів є чистої води провокацією. «Для нас очевидно, що це чистої води провокація з метою дискредитації Партії регіонів. Оскільки провокаціями у нас, як правило, займається партія імені власного лідера, є підозра, що саме її і організували це дійство», — заявив депутат. 

«Про те, що це була планова акція, свідчить і те, що в центрі вистави опинилися і журналісти. Навіть звичайної логіки достатньо, щоб зрозуміти: у суботній пізній вечір взимку журналісти випадково і просто так біля офісу Партії регіонів прогулюватися не будуть. Здається, що про те, що насувається «скандал» повідомили наші «доброзичливці», — підкреслив політик.

Депутат наголосив на тому, що Партія регіонів заздалегідь висловила свою принципову позицію про те, що День Соборності — день єднання, злагоди, і різні майдани, кольору і прапори тут недоречні. Саме тому, за його словами, і в Києві, і в інших містах і селах України регіонали взяли участь у святкуваннях, які організовували місцеві влади. «Партія регіонів ще напередодні Дня Соборності заявила, що не буде проводити в це свято жодних суто партійних заходів. І ми стримали своє слово. Символізм священної дати Дня Соборності в тому і полягає, щоб не ділити народ на майдани, партійні прапори і кольору. Ми проти того, щоб у свято єднання країни розбрідатися по мікромайданам під власними партійними транспарантами, як це зробила багатоголова опозиція. Ось чому Партія регіонів рекомендувала своїм прихильникам приєднатися до заходів, організованим місцевою владою по всій Україні в рамках загальнодержавного свята. Це відомо із заяв моїх колег, і інформація про це давно була опублікована в Інтернеті», — пояснив парламентарій.

За словами політика, організатори провокації під офісом Партії регіонів, очевидно, не знали про неодноразово озвученої регіоналами позиції Партії регіонів. Саме тому, зазначає депутат, провокація вийшла на «трієчку з плюсом»: «Організатори дії під офісом Партії регіонів, очевидно, були не в курсі про те, що регіонали мітингів не проводили. Можливо, їм просто відключили Інтернет за несплату?! Можливо, і люди-то, «що наймали» даних ошуканих мітингувальників, представилися їм як активісти ПР, свідомо знаючи, що розплатитися їм буде нічим? Провокаторам можна тільки поспівчувати: треба було старанно вчитися в школі, бо в головах «технологів» і організаторів провокації відсутня навіть сама банальна логіка »- резюмував М. Чечетов.

Нагадаємо, 22 січня під офісом Партії регіонів у Києві на вулиці Липській збиралися близько 150 людей, які вимагають оплатити їм участь у мітингу.

Люди заявляли, що вони брали участь у заходах на Майдані Незалежності та біля палацу «Україна» з 9:00 до 18:00, за що організатори обіцяли їм 120-140 гривень.

За їхніми словами, з частиною мітингувальників розрахувалися, а з частиною ні.

У палаці “Україна” відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності, у якому брав участь Президент Віктор Янукович та інші високопосадовці. На Майдані Незалежності відбувся святковий концерт, організований Київською міськдержадміністрацією.

Читайте также по теме