ГолосUA
08:18 24/10/2008

Партія регіонів передумала рятувати «Фаїну»?

Політичні партії не мали відношення до збору грошей для викупу українських моряків.

Про це заявив представник власника судна “Фаїна” Віктор Муренко, — написала газета “Факты и комментарии”. «Завдяки фахівцям у переговорах уже видно світло в кінці тунелю. Зараз знайдено грошовий ресурс. У цьому немає заслуги державних структур. Та й заяви політичних партій про те, що гроші на викуп моряків зібрано, були голослівними. Ніхто з політиків не прийшов і не сказав, що на такому-то рахунку лежить певна сума грошей», — сказав Віктор Муренко.

За його словами, переговори із загарбниками активно ведуть професіонали. «Оскільки бандити намагаються гнути власну лінію, зараз у ці переговори та саму ситуацію втручатися не можна, щоб не нашкодити. Адже дзвінки родичів моряків чи журналістів дратують піратів. Переговори вийшли на фінішну пряму. Наступного тижня очікується вирішення цієї непростої ситуації», — додав він.

Нагадаємо, 15 жовтня народний депутат від Партії регіонів Святослав Піскун заявив  Голос.UA, що «партія заснувала фонд зі збору коштів для викупу українських громадян». Передати кошти в фонд нібито уже зголосилися депутати від Партії регіонів Борис Колесніков, Едуард Прутнік, Євген Геллєр, Володимир Зубик та інші регіонали.

17 жовтня родичі українських членів екіпажа “Фаїни” заявили, що гроші для сплати викупу піратам Сомалі вже зібрано. Проте сума викупу не розголошувалася, а гроші піратам так і не передали.

25 вересня у водах Сомалі пірати захопили судно, яке перевозило 33 українських танки Т-72, а також легкі зенітні установки, гранатомети і боєприпаси. На момент захоплення на "Фаїні" перебував один громадянин Латвії, троє росіян і 17 громадян України. Капітан судна — громадянин Росії Володимир Колобков — помер від серцевого нападу.

 

Читайте также по теме