ГолосUA
17:49 25/11/2009

Партія регіонів піде в суд за соцстандартами

Партія регіонів має намір оскаржити в судовому порядку невиконання Кабінетом Міністрів закону про підвищення соціальних стандартів.

Про це сказав лідер Комуністичної партії України Віктор Янукович сьогодні у Сумах.

«Ми зараз ініціюємо на рівні місцевих організацій розгляд цих питань у судах», — сказав Янукович.

Він підкреслив, що Кабінет міністрів повинен дотримуватись прийнятих Верховною Радою законів. У протилежному випадку він повинен піти у відставку.

Як повідомляв ГолосUA, 11 листопада 2009 року прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів не має наміру виконувати закон про підвищення мінімальних соціальних стандартів доти, доки Конституційний Суд не оприлюднить рішення про його конституційність.

25 листопада кандидат у президенти від Народно-демократичної партії Людмила Супрун заявила, що у результаті ухвалення закону про підвищення соціальних стандартів, який ініціювала Партія регіонів, доходи населення не зростуть, а навпаки зменшаться.

За її словами, «благодійники українських пенсіонерів» не врахували тих доплат, що останні отримували за рішенням уряду. У 2009 році мінімальна пенсія становила 490 грн, але після доплати Кабінету міністрів вона складала 544 грн. Окрім того, до пенсії ще тричі протягом року уряд встановлював доплату у розмірі 28,4 грн. Тож, на 1 жовтня мінімальна пенсія фактично становила 572,40 грн.

На сьогодні ж, за її словами, завдяки ухваленому закону про соціальні стандарти усі доплати, що одержували пенсіонери протягом року, або поглинаються новим розміром пенсії, або ці пенсії не досягають того рівня, який виплачувався з урахуванням урядових доплат.

 

Читайте также по теме