Партія регіонів підтримає законопроект про доступ до публічної інформації, коли він буде без неточностей, — Сухий

 

Партія регіонів готова підтримати законопроект від опозиції про доступ до публічної інформації, якщо він буде належним чином доопрацьований.

Про це сказав депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий кореспонденту ГолосUA.

Зокрема, коментуючи заяву від фракції БЮТ, про те, що влада навмисно блокує розгляд цього закону, депутат наголосив, що у законопроекті є безліч неточностей. “Авторами цього законопроекту чітко пояснили, що в ньому відсутній механізм звернення і механізм отримання інформації, необхідної представникам ЗМІ. І, якщо це не буде зроблено, законопроект принципово не буде підтриманий. Бо інакше він просто не буде діяти”, — сказав він.

Депутат також навів приклад щодо звернення з проханням надати публічну інформацію. “Тиждень тому в наш комітет з питань соціальної політики та праці надійшов лист від нібито журналіста, який просить інформацію про дітей голови Комітету Василя Хари, де вони живуть, їхні зарплати і т.д. От у мене і виникає питання, що без механізму і надання інформації, цей закон відкриє доступ всім бажаючим знати все, що завгодно і коли завгодно”, — зауважив нардеп.

При цьому депутат наголосив, що в разі доопрацювання цього законопроекту Партія регіонів готова підтримати позиційний документ. “Звичайно, ми його підтримаємо, бо, якби ви вийшли на вулицю і запитали у народу, якою він хоче бачити владу, він би в першу чергу сказав : сильною та відкритою. І, власне, цей законопроект дає можливість бути комунікатором засобам масової інформації, між владою та народом” , — зазначив він.

Читайте также по теме