ГолосUA
08:11 26/02/2010

Партія регіонів пообіцяла сприяти розвитку демократії в Україні – Лавринович

Партія регіонів, що прийшла до влади, готова розділити владну відповідальність з партнерами по коаліції і сприяти розвитку демократії в Україні.

Про це сказав у ефірі «5 каналу» перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович, передав кореспондент ГолосUA.

«Не можна сказати, що влада «ляже нам на плечі» у повній мірі. Цього не буде. По-перше, ще не завершено питання формування виконавчої влади. По-друге, це спільна відповідальність з коаліційними партнерами», — сказав він. Важливим чинником у цьому питанні, за його словами, є також спільний механізм ухвалення рішень.

На думку першого віце-спікера, це повинно призвести до прогресу демократії в українському суспільстві.

«Зрозуміло, що не просто буде вирішувати проблеми і планувати майбутнє. Але саме це є тими складними і, сподіваюся, успішними уроками демократії. Громадяни України мають різні погляди, різний спосіб життя. Делегуючи представників влади, вони обирають не тільки главу держави, обирають своїх представників у парламент, у органи місцевого самоврядування. Потрібно забезпечувати такий механізм ухвалення рішень, настільки прогнозувати їх наслідки, щоб ми ніколи не зашкодили жодному громадянину», — переконаний політик.

На запитання про те, які відчуття викликає повнота влади, Олександр Лавринович відповів: «Поки що з’явилося відчуття підвищеної відповідальності за кожне своє рішення, за кожен крок».

І. Носальська

 

 

Читайте также по теме