ГолосUA
13:28 30/09/2010

Партія регіонів прикриває невиконані обіцянки законом про двомовність в Україні, — бютівець

Порушення питання про двомовність є «димовою завісою»для прикриття невиконаних владою передвиборчих обіцянок.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив народний депутат від БЮТ, голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Володимир Яворівський, передав кореспондент ГолосUA.

За словами В. Яворівського, влада провалила всі свої соціальні зобов’язання і через це вона вирішила пустити «димову завісу» — взятися за законопроект «Про мови в Україні». Також депутат зазначив, що вже два роки у Верховні Раді лежать різного роду законопроекти про мови (всього їх близько десяти), але їх не подають на розгляд Верховної Ради, щоби не ускладнювати ситуацію в парламенті.

«Хтось не враховує того, що 70% сьогодні проти фактично двомовності. Це питання дуже вразливе. Через те ми домовилися навіть з Литвином – ми не будемо вносити цього питання, щоб не колоти Верховну Раду, не вносити сьогодні в українське суспільство нову детонацію. А вони хочуть це зробити», — наголосив В. Яворівський.

Окрім того, депутат зазначив, що російська мова перебуває в нормальному статусі, ніхто її не забороняє, її цінують, і через це дії влади сьогодні є просто провокацією.

Нагадаємо, 7 вересня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект «Про мови в Україні», згідно з яким державною мовою є українське, але вільне функціонування російської мови дозволяється практично в усіх сферах діяльності, в тому числі в діловодстві та освіті. Верховна Рада відклала розгляд цього закону і передала законопроект на експертизу в ОБСЄ.

М.Олексевич />  

Читайте также по теме