ГолосUA
14:35 15/09/2010

Партія регіонів просто хоче “дати російській мові вільно дихати”

Прийняття закону "Про мови" треба вітати.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Опозиція називає піаром внесений коаліцією законопроект "Про мови". Звісно, що кожен крок можна назвати популістським. Але головне, чи він буде лише декларативним, чи реальним", — підкреслив нардеп.

За його словами, цей законопроект враховує думку значної частини населення України. /> "І не треба казати, що ми хочемо знищити українську мову. Ні до якого знищення української мови це не приведе, — наголосив він. — Ми ж не збираємося переписувати Конституцію в частині про мову. Ми лише хочемо дати російській мові й не тільки, вільно дихати".

Нардеп підкреслив, що політично правильним було би рішення прийняти закон "Про мови" найближчим часом.

"Це був би найкращий крок, бо багато російськомовних людей вважають себе ошуканими. Однак все залежить від політичної волі депутатів", — додав він.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко й член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький пропонують парламенту визначити порядок використання мов в Україні. Про це сказано у законопроекті "Про мови в Україні", зареєстрованому у Верховній Раді 7 вересня. Зокрема, депутати пропонують гарантувати громадянам право отримання в країні освіти українською і російською мовами, а в межах території поширення регіональних мов — відповідною регіональною мовою.

О. Черненко

 

Читайте также по теме