ГолосUA
12:44 29/06/2010

Партія регіонів сподівається на розгляд проекту про місцеві вибори 1 липня — О.Єфремов

Партія регіонів не виключає, що що підготовлений коаліцією проект закону про вибори в місцеві органи влади може бути внесений на розгляд Верховної Ради в четвер, 1 липня, повідомила прес-служба партії.

Про це заявив народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Я думаю, на цьому тижні в четвер ми можемо розглянути проект постанови про дату місцевих виборів, і це реально», – заявив А. Єфремов.

При цьому Єфремов висловив думку про недопустимість порушувати вирішення Конституційного Суду і вимоги Конституції, що діяла, які однозначно дають зрозуміти, що вибори мають бути проведені в поточному році. «На мій погляд, кращою датою проведення місцевих виборів є 31 жовтня», – сказав депутат.

За його словами, законопроект про вибори в місцеві органи влади в даний час «активно обговорюється в рамках коаліції, прошел обговорення і фактично готовий для розгляду в сесійному залі».

Відповідаючи на уточнюючі питання відносно даного документа, політик пояснив, що проводити вибори в місцеві органи влади передбачається «по змішаній системі: половина списку формується по пропорційній системі, половина списку – по мажоритарній системі». «Тобто ми фактично виконуємо те, що обіцяли нашим виборцям – зробити відкриті списки», – підкреслив депутат.

Голова парламентської фракції Партії регіонів також повідомив, що згідно із законопроектом виборча кампанія буде скорочена до 60 днів замість 90, її активна фаза складе 50 днів. />  

Читайте также по теме