ГолосUA
10:34 14/01/2010

Партія Регіонів спростувала інформацію про 10% голосуючих на дому

Фракція Партії регіонів спростувала інформацію, що кількість людей, які голосуватимуть вдома, складає понад 10% населення України.

Про це заявила народний депутат від ПР Олена Лукаш на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Останнім часом у Києві ми чуємо істеричні заяви від фракції БЮТ про те, що потрібно відмінити норму голосування на дому через масштабні фальсифікації. Ми чули, і навіть бачили таблиці, де вказується, що від 10 до 20% українців будуть голосувати вдома”, — нагадала вона.

Політик також зазначила, що у неї є інші цифри, які повністю спростовують цю інформацію. “Не знаю, звідки БЮТ взяв ці цифри, але ми маємо їм спростування: так, наприклад, у Донецькій області, за даними БЮТ, у 41 окрузі було подано 0,75%, у 43 — 1,5%, у 44 — 1,6%, 45 — 2,75%, 46 — 2,79%, у той час як за нашими даними середній відсоток голосуючих по Україні складає 2,18%. Саме стільки людей подали заяви про бажання голосувати на дому”, — наголосила О. Лукаш.

Вона також зауважила, що заступник голови Центральної виборчої комісії відправив телеграму всім членам дільничих виборчих комісій з проханням надати інформацію до 12 години п’ятниці про кількість голосуючих на дому. “Думаю, що завтра ми спростуємо всі заяви, які робила фракція БЮТ протягом тижня”, — резюмувала Лукаш.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме