ГолосUA
14:43 30/06/2010

Партія регіонів таки внесе зміни до Конституції — Черненко

Партія регіонів внесе зміни до Конституції.

Про це сказав голова комітету виборців Олександр Черненко під час прямого ефіру програми “РозворотUA” на "Радіо-Ера ФМ”.

“Я вважаю, що ПР вносить зміни до Конституції, і відповідно кажуть, що все починаємо спочатку, з чистого аркушу і ті хто обирались на позачергових виборах, теж ідуть на чергові вибори, оскільки змінилась Конституція. Це не бездоганний з юридичної точки зору шлях, але очевидно, таким шляхом будуть йти”, — вважає він.

При цьому експерт нагадав про позитивне рішення Конституційного суду стосовно терміну повноважень міських та селищних голів на 5 років.

“Рішення Конституційного суду щодо змін до закону (зміни до закону про вибори — ред.), — висновок логічний і абсолютно адекватний, перш за все, в тій частині де КС дав добро на терміни повноваження ради міських голів на 5 років”, — зазначив він.

На думку О. Черненка, “з точки зору формальної логіки — це питання не політичне, дійсно за терміни по 5 років мали б проголосувати і опозиції і влада тому що, це покращить якість самоврядування. З іншого боку, опозиція може піти демаршем, тому що закон про вибори є відверто дискримінаційним і вони це використають як привід для змін до Конституції, бо в самій коаліції, плюс тушки — 300 голосів немає”.

Нагадаємо, О. Єфремов зареєстрував проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (шодо впровадження відкритих списків кандидатів у депутати від місцевих організацій партій (блоків) та удосконалення процедури відкликання депутатів місцевих рад) />  

Читайте также по теме