Партія регіонів усуне Черновецького, і Довгий почне виконувати обов’язки мера Києва — політолог

Партія регіонів сподівається, що законопроекти "Про внесення змін до Законів України "Про місцеве самоврядування" і "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів" будуть ухвалені, і мера Києва Леоніда Черновецького можна буде відправити у відставку.

Про це заявив політолог та політтехнолог Тарас Березовець в ексклюзивному коментарі ГолосUA.

Як повідомив політолог, під час вчорашнього телеефіру з Л. Черновецьким, мер зробив багато “компліментів на адресу і О. Попова, і влади”. Проте, на переконання Т. Березовця, це не дуже допоможе меру. “Як ви знаєте, позавчора був зареєстрований проект у Верховній Раді — нова редакція закону про місто Київ. В ньому йдеться про зміни до законодавства про місцеві органи влади, де йдеться про те, що мера можна відправляти двома третинами голосів депутатів. Це є сценарій прибирання саме під Черновецького”, — повідомив політтехнолог.

На переконання Т. Березовця, Партія регіонів сподівається ухвалити цей закон саме для того, аби прибрати Л. Черновецького з посади мера Києва. “А новим виконувачем обов'язків призначити, швидше за все, Олеся Довгого, діючого секретаря Київради”, — зазначив він.

Нагадаємо, що уряд розробив законопроект, за яким мера можна відправити у відставку двома третинами депутатських голосів. Так, згідно з законопроектом "Про внесення змін до Законів України "Про місцеве самоврядування" і "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад і сільських, селищних і міських голів", якщо депутати будуть не згодні з політикою мера, вони можуть двома третинами голосів виразити йому недовіру і відправити його у відставку. При цьому необов'язково проводити позачергові вибори мера. Його обов'язки, аж до чергових виборів, може виконувати секретар ради.

Читайте также по теме