ГолосUA
10:12 20/11/2009

Партія регіонів висунула ультиматум уряду

Партія регіонів дала один місяць уряду на реалізацію закону «Про підвищення соціальних стандартів».

Про це сказав депутат від ПР Олександр Єфремов журналістам у кулуарах, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми даємо уряду один місяць для виконання закону і для того, аби пенсії та заробітні плати були підвищені», — сказав депутат.

Відповідаючи на запитання журналістів, чим саме зумовлений такий термін, О. Єфремов зазначив: «Питання полягає в тому, що протягом місяця Тимошенко зобов’язана віддати дев’ятьом млн пенсіонерів по 75 грн, згідно ухваленого закону, та ще двом млн пенсіонерів — по 150 грн. Згідно закону, Тимошенко мала зробити це до кінця листопада місяця, але у зв’язку із важкою політичною ситуацією, ми даємо ще місяць для Прем’єр-міністра. І поки не будемо прискорювати подачу підписів за відставку, адже ми не ставимо собі за ціль розправитися над урядом».

Депутат також зазначив, що у разі невиконання цієї умови народні обранці відправлять уряд у відставку.

«Ми продовжуємо збирати підписи. І коли їх буде 226, ми зробимо подання про відставку уряду, після чого, як спливе термін (1 міс. — ред.), ми подамо його», — сказав О. Єфремов.

Водночас, він наголосив на тому, що ті депутати, які голосували за підвищення соціальних стандартів, мають проголосувати за відставку.

«Ми хочемо побачити, хто дійсно голосував за підвищення стандартів, а хто просто підтримував його в умовах передвиборчої кампанії», — сказав регіонал.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме