ГолосUA
12:33 18/01/2010

Партія регіонів вважає, що всі рішення ЦВК за участю Писаренка можна оскаржити в суді

Партія регіонів вважає, що всі рішення Центрвиборчкому за участю Анатолія Писаренка можуть бути оскарженими у судах.

Про це на брифінгу повідомив народний депутат від Партії регіонів Олександр Лавринович, передав кореспондент ГолосUA.

За словами нардепа, всі рішення, прийняті Центвиборчкомом за участю Анатолія Писаренка, можуть бути оскаржені у судовому порядку. «Предмет для судового оскарження, безумовно існує тому, що коли участь у роботі колегіального органу бере особа, яка не має на це повноважень, це викликає певні питання. Хоча зрозуміло, що його вплив може бути, а може і не бути залежно від того, яка кількість голосів віддається за те, чи інше питання». — сказав О. Лавринович.

Він також наголосив, що Верховна Рада повинна поставити крапку у цьому питанні, «аби не було приводу забавлятися процесуальним правом, і не створювати приводів для викривлення інформації щодо волевиявлення громадян, які голосують», — сказав О. Лавринович.

Нагадаємо, 17 січня Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка. /> Раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук’янов звернувся до суду щодо легітимності Центрвиборчкому. Він звертав увагу на досягнення А. Писаренком граничного віку перебування на держслужбі — 2 березня 2009 року йому виповнилося 65 років, що, відповідно до закону про ЦВК, є підставою для дострокового припинення повноважень.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме