ГолосUA
11:50 03/03/2009

Партія регіонів звинуватила Огризка в «безглуздих листах» і хоче повернути Яценюка

Партія регіонів вимагає від голови Верховної Ради якнайшвидше підписати постанову про звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка. />  

Як передав кореспондент ГолосUA, про це повідомив народний депутат від парламенської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він наголосив, що з моменту закінчення голосування за відставку з Володимира Огризка знімаються всі повноваження міністра закордонних справ, тому Володимир Литвин повинен якнайшвидше підписати відповідну постанову.

Олександр Єфремов також запевнив, що Партія регіонів не вела жодних переговорів з фракцією БЮТ щодо відставки керівника МЗС і, вочевидь, сьогоднішнє голосування є результатом того, що Володимир Огризко своїми діями сам спонукав парламент прийняти таке рішення.

«Один програний процес по острову Зміїний збентежив усіх людей зі здоровим глуздом у нашій державі, що не може залишитися без наслідків, не кажучи вже про безглузді листи, які міністр закордонних справ надіслав за кордон, де порекомендував послам поставити до відома керівників закордонних держав про неефективну роботу української влади. Погодьтеся, що у будь-якій іншій країні такий міністр був би відразу звільнений», — сказав народний депутат.

Водночас ПР виступає за те, щоб МЗС міг би знову очолити Арсеній Яценюк. Про це заявив заступник голови фракції Борис Колесников.

"Внесення до парламенту подання на посаду міністра закордонних справ — це прерогатива Президента. Я вважаю, що Арсеній (Яценюк) був непоганим міністром закордонних справ", — сказав він.

При цьому він, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи підтримає фракція Партії регіонів кандидатуру А.Яценюка у випадку, якщо Президент внесе його кандидатуру, він відповів: "Обговоримо на раді фракції".

 

Читайте также по теме